culinaire
zaken
.nl
Hamvlaai
(Rigodon)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
200
30
25
6
-
deciliter
gram
gram
gram
stuks
naar smaak
melk ingrediënt info
ham (gekookt)
bloem ingrediënt info
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Voorbereiden: Klop de eieren los en roer de bloem erdoor. Breng de melk met wat zout aan de kook, laat het wat afkoelen en voeg het daarna al roerende aan het beslag toe. Beboter een lage ronde vlaaivorm. Snij het vlees in dobbelstenen en verdeel die gelijkmatig over de bodem van de vorm. Giet het beslag erover en leg hier en daar een klontje boter. Bereiden: Zet de vorm op het rooster midden in de voorverwarmde oven (200 graden, gasovenstand 4-5) en bak de vlaai ongeveer 35 minuten. Serveer de hamvlaai lauw of koel.
Voedings-
waarde
Energie1623 KiloJoules
386 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
26 gram
0 gram