culinaire zaken .nl |
Hamvlaai (Rigodon) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 200 30 25 6 - |
deciliter gram gram gram stuks naar smaak |
melk ham (gekookt) bloem boter (room-) ei (kip) zout | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Klop de eieren los en roer de bloem erdoor. Breng de melk met wat zout aan de kook, laat het wat afkoelen en voeg het daarna al roerende aan het beslag toe. Beboter een lage ronde vlaaivorm. Snij het vlees in dobbelstenen en verdeel die gelijkmatig over de bodem van de vorm. Giet het beslag erover en leg hier en daar een klontje boter. Bereiden: Zet de vorm op het rooster midden in de voorverwarmde oven (200 graden, gasovenstand 4-5) en bak de vlaai ongeveer 35 minuten. Serveer de hamvlaai lauw of koel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1623 KiloJoules 386 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 26 gram 0 gram |