culinaire
zaken
.nl
Groenten-rijstschotel
(Pilaf de legumes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
150
100
50
40
2
1
1
1
-
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
stuks
knol
naar smaak
naar smaak
naar smaak
rijst (droogkokend) ingrediënt info
doperwt (diepvries)
champignon ingrediënt info
boter (room-)
rozijn ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
prei
selderij (knol-)ingrediënt info
foelie (poeder)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Maak in uitgebruiste boter 'sissend heet': de blokjes van ui en vervolgens daarbij ook rauwe rijst, ongewassen (grootkorrelig en droogkokend = bijvoorbeeld patna- of siamrijst). Ui en rijst niet bruin! Giet bij : 6 deciliter kokend water; waarin weinig zout, peper uit de molen en twee snuif foeliepoeder. Schud in (alles nog rauw): blokjes van knol- of bleekselderij, ringen van prei, blokjes van rode paprika, schijfjes champignons, ontdooide diepvries doperwten, rozijnen; en breng snel het gerecht weer aan de kook. Sluit pan hermetisch af met deksel en plaats hem in een voorverwarmde oven van 200 graden Celcius. Na 20 minuten de rijst met vork doorheen 'harken' en controleren of deze reeds alle vocht opgenomen heeft; zo niet dan nog enige minuten laten garen. Deze schotel - waarbij keuze van de groenten eindeloos valt te varieren - is volledig vleesloos en daarom welkom allereerst bij de vegetariers. Harkt men garnalen en/of mosselen erdoorheen dan zit men aardig dicht bij Paella (een Pannetje Spaans). Met kaas, ham, kip of restjes vlees komt men tot nog veel meer Pilafs.
Voedings-
waarde
Energie2047 KiloJoules
487 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
79 gram
10 gram
7 gram