culinaire zaken .nl |
Groenten-eiertaart | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
125 1 75 50 25 6 4 1 1 |
gram deciliter gram gram gram stuks stengel stuks stuks |
boter (room-) melk doperwt (diepvries) kaas (lichtbelegen) bloem ei (kip) selderij (bleek-) ui wortel | ||
Berei- ding |
Vermeng in 100 gram boter geblondeerde snippers van ui met 75 gram diepvries doperwten en 75 gram blokjes van wortel, beiden vooraf amper gaar gekookt en afgegoten; en nog met 100 gram blokjes van bleekselderij of venkel (rauw!). Roer door 6 losgeslagen eieren 1 deciliter koude melk, 25 gram gezeefde bloem, 50 gram jong belegen kaas. Groenten en beslag dooreengespateld, in ovenvaste, zwaarbeboterde (25 gram) schotel met hoog opstaande wand (inhoud circa 1.5 liter) scheppen. Het proefwerk 30 minuten lang in voorverwarmde oven van 200 graden Celcius. plaatsen. Al of niet storten; heet of koud opdienen. NB: Dit recept is vegetarisch, maar kan met blokjes ham, cervelaat of salami worden verrijkt. Geef ook andere groenten uit de Nederlandse Tuin een keer een beurt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2324 KiloJoules 553 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 39 gram 23 gram 17 gram |