culinaire
zaken
.nl
Groenten-eiertaart
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
125
1
75
50
25
6
4
1
1
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
stengel
stuks
stuks
boter (room-)
melk ingrediënt info
doperwt (diepvries)
kaas (lichtbelegen)
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
wortel
Berei-
ding
Vermeng in 100 gram boter geblondeerde snippers van ui met 75 gram diepvries doperwten en 75 gram blokjes van wortel, beiden vooraf amper gaar gekookt en afgegoten; en nog met 100 gram blokjes van bleekselderij of venkel (rauw!). Roer door 6 losgeslagen eieren 1 deciliter koude melk, 25 gram gezeefde bloem, 50 gram jong belegen kaas. Groenten en beslag dooreengespateld, in ovenvaste, zwaarbeboterde (25 gram) schotel met hoog opstaande wand (inhoud circa 1.5 liter) scheppen. Het proefwerk 30 minuten lang in voorverwarmde oven van 200 graden Celcius. plaatsen. Al of niet storten; heet of koud opdienen. NB: Dit recept is vegetarisch, maar kan met blokjes ham, cervelaat of salami worden verrijkt. Geef ook andere groenten uit de Nederlandse Tuin een keer een beurt.
Voedings-
waarde
Energie2324 KiloJoules
553 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
39 gram
23 gram
17 gram