culinaire
zaken
.nl
Groente-sate met aubergines
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
4
4
2
1
1
0.20
-
-
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
teentje
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
champignon ingrediënt info
olie ingrediënt info
ui (zilver-) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de aubergine in grove dobbelstenen. Roer een marinade van de olie, peper, zout, het geperste teentje knoflook en snufje basilicum. Marineer de blokjes aubergine onder zo nu en dan omscheppen 50 minuten in dit mengsel. Snij de paprika's in vierkante stukjes. Steek de aubergineblokjes, de champignons, de uitjes en de stukjes paprika om en om aan sate-stokjes. Grill of rooster de groente-sate gaar in 12 minuten. Bestrijk tijdens het grillen de sate zo nu en dan met de marinade. Geef bij de sate wat tomatenketchup of tomaten-relish. De groente-sate smaakt uitstekend bij lamsvlees. Wilt u vegetarisch eten, geef de sate dan met hardgekookte eieren, pindasaus en rijst.
Voedings-
waarde
Energie664 KiloJoules
158 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
4 gram
6 gram