culinaire zaken .nl |
Groente-sate met aubergines | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 4 4 2 1 1 0.20 - - |
gram eetlepel eetlepel stuks teentje stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
champignon olie ui (zilver-) paprika (groen) knoflook aubergine basilicum (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de aubergine in grove dobbelstenen. Roer een marinade van de olie, peper, zout, het geperste teentje knoflook en snufje basilicum. Marineer de blokjes aubergine onder zo nu en dan omscheppen 50 minuten in dit mengsel. Snij de paprika's in vierkante stukjes. Steek de aubergineblokjes, de champignons, de uitjes en de stukjes paprika om en om aan sate-stokjes. Grill of rooster de groente-sate gaar in 12 minuten. Bestrijk tijdens het grillen de sate zo nu en dan met de marinade. Geef bij de sate wat tomatenketchup of tomaten-relish. De groente-sate smaakt uitstekend bij lamsvlees. Wilt u vegetarisch eten, geef de sate dan met hardgekookte eieren, pindasaus en rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 664 KiloJoules 158 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 4 gram 6 gram |