culinaire
zaken
.nl
Groene rijst
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
250
4
3
2
1
1
-
deciliter
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
teentje
naar smaak
bouillon (kippen-)
rijst ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Pureer de stukjes paprika met de peterselie in 0.5 deciliter van de bouillon. Verhit de olie in en grote pan en bak hierin de rijst glazig, maar niet bruin. Voeg de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook toe en bak deze even mee. Roer de paprikapuree door de rijst en laat alles ongeveer 2 minuten zachtjes koken. Voeg de rest van de bouillon en wat zout toe en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de rijst ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot alle bouillon is geabsorbeerd en de rijst gaar is. Groene rijst kunt u met alle soorten vlees, vis en gevogeltegerechten combineren.
Voedings-
waarde
Energie1494 KiloJoules
356 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
63 gram
8 gram
4 gram