culinaire zaken .nl |
Groene rijst | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 250 4 3 2 1 1 - |
deciliter gram eetlepel eetlepel stuks stuks teentje naar smaak |
bouillon (kippen-) rijst peterselie (vers) olie (olijf-) paprika (groen) ui knoflook zout | ||
Berei- ding |
Pureer de stukjes paprika met de peterselie in 0.5 deciliter van de bouillon. Verhit de olie in en grote pan en bak hierin de rijst glazig, maar niet bruin. Voeg de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook toe en bak deze even mee. Roer de paprikapuree door de rijst en laat alles ongeveer 2 minuten zachtjes koken. Voeg de rest van de bouillon en wat zout toe en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de rijst ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot alle bouillon is geabsorbeerd en de rijst gaar is. Groene rijst kunt u met alle soorten vlees, vis en gevogeltegerechten combineren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1494 KiloJoules 356 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 63 gram 8 gram 4 gram |