culinaire
zaken
.nl
Aubergine gevuld met pasta
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
150
100
15
2
2
1
1
1
1
-
-
deciliter
gram
gram
gram
stuks
theelepel
stuks
teentje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
tomaat (gepeld,blik) ingrediënt info
pasta (vlinders) ingrediënt info
kaas
boter (room-)
aubergine ingrediënt info
oregano (gedroogd) ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laurier (blad)
paprika (groen) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De strikjes macaroni op het fornuis op de gebruikelijke manier in ruim kokend water met zout gaar koken. De uiteinden van de aubergines verwijderen, de vruchten in de lengte doorsnijden en tot 1 centimeter van de rand uithollen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De ui en de paprika schoon maken, de ui en de knoflook klein hakken en het vruchtvlees van de paprika in blokjes snijden.
De boter in een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud (onafgedekt) 1-2 minuten op 100% verwarmen. De ui, knoflook en paprika erdoor scheppen en alles (onafgedekt) 8-10 minuten op 100% verwarmen tot de ui glazig is en de overige groenten gaar. Vervolgens de stukjes aubergine, de gepelde tomaten, de oregano en het verkruimelde blaadje laurier toevoegen en alles (afgedekt) 6-8 minuten op 100% verwarmen. Het vocht van de groenten schenken, de strikjes macaroni erdoor mengen en alles op smaak brengen met zout en peper.
De auberginehelften met het mengsel vullen. De repen kaas diagonaal over de aubergines verdelen en de aubergines (onafgedekt) 4-5 minuten op 70% verwarmen tot de kaas gesmolten is.
Voedings-
waarde
Energie1495 KiloJoules
356 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
46 gram
16 gram
10 gram