culinaire zaken .nl |
Gesmoorde kip met paprika | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 4 2 2 2 2 1 - - |
gram deciliter eetlepel stuks stuks teentje eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
kipfilet bouillon (kippen-) olie (olijf-,extra vierge paprika (rood) paprika (geel) knoflook basilicum (vers) ui peper zout | ||
Berei- ding |
Maak de paprika's schoon en snij ze in dunne reepjes. Hak de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook even aan. Snij de kipfilet in grove stukken. Bak de stukken kip in dezelfde pan rondom bruin. Schep de paprikareepjes erdoor en voeg de bouillon en zout en peper naar smaak toe. Smoor de kip en paprika met de deksel op de pan in circa 20 minuten zachtjes gaar. Schep op het laatste moment de basilicum erdoor. Lekker met pasta. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1228 KiloJoules 292 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 33 gram 3 gram |