culinaire
zaken
.nl
Gesmoorde kip met paprika
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
4
2
2
2
2
1
-
-
gram
deciliter
eetlepel
stuks
stuks
teentje
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kipfilet
bouillon (kippen-)
olie (olijf-,extra vierge ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak de paprika's schoon en snij ze in dunne reepjes. Hak de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook even aan. Snij de kipfilet in grove stukken. Bak de stukken kip in dezelfde pan rondom bruin. Schep de paprikareepjes erdoor en voeg de bouillon en zout en peper naar smaak toe. Smoor de kip en paprika met de deksel op de pan in circa 20 minuten zachtjes gaar. Schep op het laatste moment de basilicum erdoor. Lekker met pasta.
Voedings-
waarde
Energie1228 KiloJoules
292 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
33 gram
3 gram