culinaire
zaken
.nl
Gepaneerde schol
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
5
4
4
4
1
1
-
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
olie ingrediënt info
meel (paneer-)
schol
bloem ingrediënt info
melk ingrediënt info
munt ingrediënt info
citroen
zout
Berei-
ding
Citroen wassen en halveren. Helft in dunne plakjes snijden. Andere helft boven kommetje raspen en vervolgens uitpersen. Aan citroenrasp toevoegen, bloem, melk en (kruize)munt. Tot glad papje roeren.

Vis afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Vis inwrijven met zout en besprenkelen met 1.5 eetlepels citroensap. Vis eerst door bloempapje halen, dan door paneermeel wentelen. In 2 koekepannen olie verhitten. Vis 4 minuten aan elke kant gaar en goudbruin bakken. Op schaal scheppen. Garneren met plakjes citroen.
Voedings-
waarde
Energie1038 KiloJoules
247 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
4 gram
0 gram