culinaire zaken .nl |
Gepaneerde schol | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 5 4 4 4 1 1 - |
eetlepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel eetlepel stuks naar smaak |
olie meel (paneer-) schol bloem melk munt citroen zout | ||
Berei- ding |
Citroen wassen en halveren. Helft in dunne plakjes snijden. Andere helft boven kommetje raspen en vervolgens uitpersen. Aan citroenrasp toevoegen, bloem, melk en (kruize)munt. Tot glad papje roeren. Vis afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Vis inwrijven met zout en besprenkelen met 1.5 eetlepels citroensap. Vis eerst door bloempapje halen, dan door paneermeel wentelen. In 2 koekepannen olie verhitten. Vis 4 minuten aan elke kant gaar en goudbruin bakken. Op schaal scheppen. Garneren met plakjes citroen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1038 KiloJoules 247 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 4 gram 0 gram |