culinaire zaken .nl |
Gentse prei-aardappelschotel met ei | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 4 2 150 25 8 2 1 1 |
gram deciliter deciliter gram gram stuks stuks pak zakje |
prei a la creme (diepvr) water melk kaas boter (room-) ei (kip) tomaat puree (aardappel-,instant amandel (schaafsel) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Prei laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Eieren in 3 minuten zacht koken, laten schrikken en pellen. Tomaten in stukjes snijden. Door prei tomaat en geraspte oude kaas scheppen. In ovenschotel scheppen. Eieren erop leggen. Puree maken van poeder, water en melk. In spuitzak met grove spuitmond scheppen. In ruitvorm op prei spuiten. Boter in klontjes erover verdelen. Bestrooien met geschaafde amandelen. In midden van oven in circa 25 minuten goudbruin laten kleuren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1623 KiloJoules 386 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 27 gram 1 gram |