culinaire zaken .nl |
Gegrilde tongfilet met rode paprika | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Grill/grillplaat Makkelijk | Snel Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 20 3 1 1 - - - - - - |
gram deciliter gram stuks eetlepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
tong olie (olijf-) boter (room-) paprika (rood) olie (olijf-) azijn (sherry-) peper zout paprika (groen) paprika (rood) paprika (geel) courgette (groen) | ||
Voor- berei- ding |
De tong fileren en de filets in de olijfolie leggen. Onder de grill mooi grillen in een ruitmotief. Daarna met peper en zout bestrooien. | |||
Berei- ding |
Voor de saus de rode paprika's fijn cutteren met de mixer of blender en daarna door een puntzeef passeren. Het vocht hiervan inkoken tot een kwart en de olijfolie en sherry-azijn toevoegen. Monteren met de boter en op smaak brengen met peper en zout. De tongfilets gaar maken in een hete oven van 200 graden Celsius in circa 1 minuut. De juliennes paprika en courgettes in de olijfolie, waar de tong door gehaald is, kort maar krachtig bakken en op smaak brengen met peper en zout. De saus in een diep bord scheppen de tongfilets in de saus leggen en daar tegenaan geschikt de gebakken juliennes van groeten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1548 KiloJoules 369 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 19 gram 4 gram |