culinaire
zaken
.nl
Gegrilde tongfilet met rode paprika
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
20
3
1
1
-
-
-
-
-
-
gram
deciliter
gram
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
tong
olie (olijf-) ingrediënt info
boter (room-)
paprika (rood) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
azijn (sherry-) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
paprika (groen) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
De tong fileren en de filets in de olijfolie leggen. Onder de grill mooi grillen in een ruitmotief. Daarna met peper en zout bestrooien.
Berei-
ding
Voor de saus de rode paprika's fijn cutteren met de mixer of blender en daarna door een puntzeef passeren. Het vocht hiervan inkoken tot een kwart en de olijfolie en sherry-azijn toevoegen. Monteren met de boter en op smaak brengen met peper en zout.
De tongfilets gaar maken in een hete oven van 200 graden Celsius in circa 1 minuut.
De juliennes paprika en courgettes in de olijfolie, waar de tong door gehaald is, kort maar krachtig bakken en op smaak brengen met peper en zout.
De saus in een diep bord scheppen de tongfilets in de saus leggen en daar tegenaan geschikt de gebakken juliennes van groeten.
Voedings-
waarde
Energie1548 KiloJoules
369 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
19 gram
4 gram