culinaire zaken .nl |
Gegratineerde bloemkool met wijn-aardappelen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Ovenschotel | Slank | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 500 400 2.50 100 40 40 1 1 0.50 - |
deciliter gram gram deciliter gram gram gram theelepel stuks theelepel naar smaak |
melk aardappel doperwt (diepvries) wijn (wit) kaas boter (room-) bloem sap (citroen-) kool (bloem-) koriander (poeder) zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Maak de bloemkool schoon en snij het in vieren. Laat de stukken in een bodem water met wat zout ongeveer 10 minuten koken. Ontdooi de doperwten, smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet er onder voortdurend roeren met een garde beetje bij beetje de melk bij. Schep de doperwten door de saus en laat deze een paar minuten zachtjes koken en roer er dan wat citroensap door. Voeg de kaas toe. Leg de gekookte bloemkool op een grote schaal en schenk er de saus over. Zet het gerecht een paar minuten onder een hete grill. Schil de aardappelen. Breng de wijn met een scheutje water, iets zout en de koriander aan de kook. Leg de aardappelen hierin en kook deze in 25 minuten gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2346 KiloJoules 559 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 61 gram 22 gram 15 gram |