culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde aardappelen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1
40
15
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
melk ingrediënt info
kaas (gruyere)
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf een ovenschotel in met knoflook en beboter hem dan met wat van de boter. Schil de aardappelen, snij ze in dunne plakken en stapel ze dakpansgewijs in de schotel. Rasp de kaas. Kook de melk. Klop het ei met de kaas in een kom en voeg zout en peper toe. Giet de hete melk er ineens, goed kloppend bij en giet dit mengsel dan over de aardappelen. Verspreid de rest van de boter er in klontjes overheen. Laat zachtjes op het vuur aan de kook komen. Sluit de schotel en zet hem 30 minuten in een hete oven. Haal het deksel er dan af en laat er in 10 minuten een bruin korstje op komen.
Voedings-
waarde
Energie783 KiloJoules
186 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
8 gram
3 gram