culinaire zaken .nl |
Gegratineerde aardappelen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1 40 15 1 1 - - |
gram deciliter gram gram stuks teentje naar smaak naar smaak |
aardappel melk kaas (gruyere) boter (room-) ei (kip) knoflook zout peper | ||
Berei- ding |
Wrijf een ovenschotel in met knoflook en beboter hem dan met wat van de boter. Schil de aardappelen, snij ze in dunne plakken en stapel ze dakpansgewijs in de schotel. Rasp de kaas. Kook de melk. Klop het ei met de kaas in een kom en voeg zout en peper toe. Giet de hete melk er ineens, goed kloppend bij en giet dit mengsel dan over de aardappelen. Verspreid de rest van de boter er in klontjes overheen. Laat zachtjes op het vuur aan de kook komen. Sluit de schotel en zet hem 30 minuten in een hete oven. Haal het deksel er dan af en laat er in 10 minuten een bruin korstje op komen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 783 KiloJoules 186 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 8 gram 3 gram |