culinaire
zaken
.nl
Gefrituurde poonfilets
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
200
20
4
2
2
-
-
deciliter
gram
gram
stuks
stengel
stuks
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
mossel ingrediënt info
bloem ingrediënt info
poonfilet
selderij (bleek-)ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Spoel de poonfilets af. Droog de ponen af. Splits de eieren. Kluts het eiwit. Was en snij de bleekselderij in dunne schijfjes. Klop de bloem, het geklutste eiwit en wat zout en peper door de melk tot een stroperig deegje. Haal de poonfilets door het deegje en laat ze uitlekken. Frituur de poonfilets gedurende 4 minuten. Laat de poonfilets hierna uitlekken en houdt ze warm (bv. in een grill op lage stand). Bak de gekookte mosselen met de bleekselderij ongeveer 3 minuten. Serveer de poon met kort gebakken mosselen, peper en bleekselderij.
Voedings-
waarde
Energie917 KiloJoules
218 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
18 gram
8 gram