culinaire zaken .nl |
Gefrituurde poonfilets | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 200 20 4 2 2 - - |
deciliter gram gram stuks stengel stuks naar smaak naar smaak |
melk mossel bloem poonfilet selderij (bleek-) ei (kip) peper zout | ||
Berei- ding |
Spoel de poonfilets af. Droog de ponen af. Splits de eieren. Kluts het eiwit. Was en snij de bleekselderij in dunne schijfjes. Klop de bloem, het geklutste eiwit en wat zout en peper door de melk tot een stroperig deegje. Haal de poonfilets door het deegje en laat ze uitlekken. Frituur de poonfilets gedurende 4 minuten. Laat de poonfilets hierna uitlekken en houdt ze warm (bv. in een grill op lage stand). Bak de gekookte mosselen met de bleekselderij ongeveer 3 minuten. Serveer de poon met kort gebakken mosselen, peper en bleekselderij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 917 KiloJoules 218 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 18 gram 8 gram |