culinaire zaken .nl |
Gebakken spinazieschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Grill/grillplaat Makkelijk | Slank Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 15 4 2 1 0.25 0.25 - - - |
gram gram stuks eetlepel stuks eetlepel teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
spinazie (diepvries) margarine ei (kip) peterselie (gedroogd) ui (voorjaars-) sesamzaad knoflook nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
Ontdooi de spinazie. Klop de eieren los. Roer de eieren door de spinazie met peterselie, zout, knoflook, peper en noormuskaat. Smelt de margarine in een anti-aanbakpan en bak de voorjaarsui goudbruin. Voeg het ei-spinaziemengsel erbij en bak bij hoge temperatuur, terwijl u de pan flink heen en weer schudt om aanbakken te voorkomen. Bak de omelet tot de onderzijde goudbruin is. Plaats het gerecht onder de grill totdat het ei-spinaziemengsel gestold is. Bestrooi met sesamzaad. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1043 KiloJoules 248 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 20 gram 4 gram |