culinaire
zaken
.nl
Gebakken kalfslever met groenten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
400
250
50
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
krop
teentje
naar smaak
naar smaak
kalfslever
boon (tuin-,diepvries)
oesterzwam ingrediënt info
boter (room-)
sla (frisee-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de tuinbonen heel even volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Was en droog de sla. Bak, terwijl de tuinbonen koken, de schoongeborstelde paddestoelen in de helft van de boter in enkele minuten bruin en knapperig. Roer er de uitgeperste teen knoflook doorheen en wat zout en peper. Bak de lever, die in 3 mm dunne plakken is gesneden, in de overgebleven boter heel kort aan beide kanten. De lever mag niet uitdrogen en moet van binnen maar net gaar zijn. De baktijd bedraagt circa 3 minuten. Verdeel de frisee, lever, tuinbonen en paddestoelen over de borden. En giet er een vinaigrette over die gemaakt is van 4 delen zonnebloemolie, 1 deel Italiaanse aceto balsamico (eventueel wijnazijn) en zout en peper. Geef er risotto bij. Er zijn zakjes snelkokende risotto te koop.
Voedings-
waarde
Energie1308 KiloJoules
311 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
28 gram
1 gram