culinaire zaken .nl |
Gebakken kalfslever met groenten | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Feestelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 400 250 50 1 1 - - |
gram gram gram gram krop teentje naar smaak naar smaak |
kalfslever boon (tuin-,diepvries) oesterzwam boter (room-) sla (frisee-) knoflook zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de tuinbonen heel even volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Was en droog de sla. Bak, terwijl de tuinbonen koken, de schoongeborstelde paddestoelen in de helft van de boter in enkele minuten bruin en knapperig. Roer er de uitgeperste teen knoflook doorheen en wat zout en peper. Bak de lever, die in 3 mm dunne plakken is gesneden, in de overgebleven boter heel kort aan beide kanten. De lever mag niet uitdrogen en moet van binnen maar net gaar zijn. De baktijd bedraagt circa 3 minuten. Verdeel de frisee, lever, tuinbonen en paddestoelen over de borden. En giet er een vinaigrette over die gemaakt is van 4 delen zonnebloemolie, 1 deel Italiaanse aceto balsamico (eventueel wijnazijn) en zout en peper. Geef er risotto bij. Er zijn zakjes snelkokende risotto te koop. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1308 KiloJoules 311 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 28 gram 1 gram |