culinaire zaken .nl |
Gado gado | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 100 100 3 1 1 1 0.25 0.25 - |
deciliter gram gram stuks stuks stuks eetlepel stuks stuks naar smaak |
saus (pinda-) tauge champignon ei (kip) komkommer ui olie kool (Chinees) kool (bloem-) zout | ||
Berei- ding |
Was de groenten goed en laat ze uitlekken. Breng in een grote pan water met zout aan de kook. Kook eerst de bloemkool enige minuten. Haal de roosjes met een schuimspaan uit de pan en hou ze warm op een schaal die weer warm wordt gehouden boven de damp van kokend water. Doe dan de champignons in het water en kook die 2 minuten, evenals de kool terwijl de tauge maar 1 minuut hoeft te koken. Leg de groenten na de kooktijd bij de roosjes bloemkool op de schaal. Schil de komkommer, snij die in plakjes (niet schaven) en leg die op de groenten. Garneer de schotel met partjes hardgekookt ei. Maak de pindasaus (uit een zakje of potje) warm zoals dat staat aangegeven en geef de saus apart bij de gado gado. Lekker met zilvervliesrijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4944 KiloJoules 1177 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 57 gram 54 gram 18 gram |