culinaire zaken .nl |
Fussili Bolognese met spinazie (klassiek Italiaans gerecht met als zomerse variatie ver) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop Makkelijk | Snel Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 400 150 110 2 2 2 |
gram gram gram gram eetlepel teentje stuks |
gehakt (varkens-) pasta (fusili) spinazie kaas (parmezaans) olie (olijf-) knoflook ui | ||
Berei- ding |
Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olie en bak het gehakt rul. Schenk hierbij 1 liter warm water en roer de inhoud van de zakjes Dinner Today Fussili Bolognese erdoor. Breng aan de kook en laat afgedekt onder af en toe roeren 10 minuten zachtjes koken. Pel de uien en snipper ze fijn. Was de spinazie en verwijder de grove stelen. Laat de spinazie uitlekken. Verhit in een koekepan de rest van de olie. Bak hierin de ui. Pel de knoflook en pers deze erboven uit. Bak al omscheppend 4 minuten. Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut mee. Schep het groentemengsel door de pasta. Serveer de kaas er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2274 KiloJoules 541 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 28 gram 2 gram |