culinaire zaken .nl |
Cassoulet (tonijn) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 150 150 4 2 2 2 1 1 - - |
gram gram gram stuks stuks teentje theelepel takje eetlepel naar smaak naar smaak |
flageolet boon (wit,blik) boon (Chili-,blik) tonijn (moot) ui (sjalot) knoflook rozemarijn tijm (vers) olie (olijf-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Spoel alle bonen, die uit blik komen, af onder de kraan. Bak de gesnipperde sjalotjes in de olie zacht en glazig. Grill de met olijfolie ingesmeerde moten vis die bestrooid zijn met rozemarijnblaadjes aan beide kanten tot ze gaar zijn. Als de tonijn gaar is, ziet hij er uit als een gebakken karbonade. Verwarm de bonen met de uitgeperste tenen knoflook en de gebakken ui in de pan. Doe er een takje tijm bij. Rangschik de warme bonen om de vis. Geef bij dit gerecht een groene salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1598 KiloJoules 380 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 52 gram 11 gram |