culinaire
zaken
.nl
Cassoulet (tonijn)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
150
150
4
2
2
2
1
1
-
-
gram
gram
gram
stuks
stuks
teentje
theelepel
takje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
flageolet
boon (wit,blik)
boon (Chili-,blik)
tonijn (moot)
ui (sjalot) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
rozemarijn ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Spoel alle bonen, die uit blik komen, af onder de kraan. Bak de gesnipperde sjalotjes in de olie zacht en glazig. Grill de met olijfolie ingesmeerde moten vis die bestrooid zijn met rozemarijnblaadjes aan beide kanten tot ze gaar zijn. Als de tonijn gaar is, ziet hij er uit als een gebakken karbonade. Verwarm de bonen met de uitgeperste tenen knoflook en de gebakken ui in de pan. Doe er een takje tijm bij. Rangschik de warme bonen om de vis. Geef bij dit gerecht een groene salade.
Voedings-
waarde
Energie1598 KiloJoules
380 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
52 gram
11 gram