culinaire
zaken
.nl
Casselerib met mierikswortelsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
150
25
2
1.50
1
1
deciliter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
gram
melk ingrediënt info
casselerib
boter (room-)
bieslook (vers) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
mierikswortel (poeder)
zout
Berei-
ding
Doe de melk, de helft van de boter en de bloem in een steelpan. Breng het al roerende aan de kook en blijf roeren tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Roer de mierikswortel erdoor. Laat de saus circa 3 minuten zachtjes koken. Verhit intussen de rest van de boter in een koekepan en bak de plakken casselerib op hoog vuur aan beide zijden lichtbruin. Breng de saus op smaak met zout. Knip het bieslook erboven fijn. Leg de casselerib op borden en schep de saus er gedeeltelijk over.

Magnetron
doe de helft van de boter in een schaal en laat ze onafgedekt in circa 1 minuut op vol vermogen smelten. Roer eerst de bloem en daarna de melk erdoor. Breng de saus onafgedekt in circa 2 minuten op vol vermogen aan de kook. Roer tussentijds 1 x goed. Roer de mierikswortel erdoor. breng de saus op smaak met zout en knip het bieslook erboven fijn.
Voedings-
waarde
Energie1289 KiloJoules
307 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
19 gram
1 gram