culinaire zaken .nl |
Casselerib met mierikswortelsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Magnetron | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 150 25 2 1.50 1 1 |
deciliter gram gram eetlepel eetlepel eetlepel gram |
melk casselerib boter (room-) bieslook (vers) bloem mierikswortel (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Doe de melk, de helft van de boter en de bloem in een steelpan. Breng het al roerende aan de kook en blijf roeren tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Roer de mierikswortel erdoor. Laat de saus circa 3 minuten zachtjes koken. Verhit intussen de rest van de boter in een koekepan en bak de plakken casselerib op hoog vuur aan beide zijden lichtbruin. Breng de saus op smaak met zout. Knip het bieslook erboven fijn. Leg de casselerib op borden en schep de saus er gedeeltelijk over. Magnetron doe de helft van de boter in een schaal en laat ze onafgedekt in circa 1 minuut op vol vermogen smelten. Roer eerst de bloem en daarna de melk erdoor. Breng de saus onafgedekt in circa 2 minuten op vol vermogen aan de kook. Roer tussentijds 1 x goed. Roer de mierikswortel erdoor. breng de saus op smaak met zout en knip het bieslook erboven fijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1289 KiloJoules 307 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 19 gram 1 gram |