culinaire zaken .nl |
Boeuf bourguignon (snelle) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 4 100 5 3 2 2 2 1 1 1 1 - - |
gram deciliter gram takje eetlepel eetlepel stuks theelepel bakje pak teentje stuks naar smaak naar smaak |
runderbaklap wijn (rood) spekblokjes (mager) peterselie (vers) ui (zilver-) olie aardappel kruiden (Provencaals) champignon soep (ossestaart-) knoflook wortel (winter-) zout peper | ||
Berei- ding |
Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes zachtjes uit. Snij de bieflapjes in stukken van circa 4 centimeter. Schep de stukken bieflap door het spek en bak ze in circa 4 minuten rondom bruin. Schrap intussen de wortel en schil de aardappelen. Snij ze in kleine blokjes. Veeg de champignons schoon. Neem de stukjes vlees en de spekjes uit de pan. Bak de wortel, aardappel, champignons en zilveruitjes al omscheppend circa 2 minuten in het bakvet. Pers het teentje knoflook erboven uit. Strooi het pakje ossestaartsoep en de kruiden erover en voeg al roerend 1 deciliter water en de wijn toe. Laat het gerecht circa 10 minuten sudderen. Voeg het vlees en de spekjes toe en laat de Boeuf Bourguignon nog circa 5 minuten sudderen. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper. Knip de peterselie erboven fijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1963 KiloJoules 467 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 42 gram 3 gram |