culinaire
zaken
.nl
Boeuf bourguignon (snelle)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
4
100
5
3
2
2
2
1
1
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
takje
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
bakje
pak
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
runderbaklap
wijn (rood)
spekblokjes (mager)
peterselie (vers) ingrediënt info
ui (zilver-) ingrediënt info
olie ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
kruiden (Provencaals)ingrediënt info
champignon ingrediënt info
soep (ossestaart-)
knoflook ingrediënt info
wortel (winter-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes zachtjes uit. Snij de bieflapjes in stukken van circa 4 centimeter. Schep de stukken bieflap door het spek en bak ze in circa 4 minuten rondom bruin. Schrap intussen de wortel en schil de aardappelen. Snij ze in kleine blokjes. Veeg de champignons schoon. Neem de stukjes vlees en de spekjes uit de pan. Bak de wortel, aardappel, champignons en zilveruitjes al omscheppend circa 2 minuten in het bakvet. Pers het teentje knoflook erboven uit. Strooi het pakje ossestaartsoep en de kruiden erover en voeg al roerend 1 deciliter water en de wijn toe. Laat het gerecht circa 10 minuten sudderen. Voeg het vlees en de spekjes toe en laat de Boeuf Bourguignon nog circa 5 minuten sudderen. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper. Knip de peterselie erboven fijn.
Voedings-
waarde
Energie1963 KiloJoules
467 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
42 gram
3 gram