culinaire
zaken
.nl
Boerenkool-gehaktschotel met champignons
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
400
250
125
50
4
3
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
plakje
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kool (boeren-)
gehakt (half-om-half)
champignon ingrediënt info
kaas (Bressot/ham)
boter (room-)
bladerdeeg ingrediënt info
meel (paneer-)
ui ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
melk (koffie-) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Meng het gehakt met peper en zout.
Berei-
ding
Spreid de plakjes bladerdeeg op het aanrecht uit en laat ze ontdooien. Pel en snipper de ui. Snij de champignons in plakjes. Meng het ei en het paneermeel door het gehakt en draai het gehakt tot kleine balletjes. Verhit de boter en bak de balletjes in 5 minuten rondom bruin en gaar. Schep de balletjes met een schuimspaan op een bord. Fruit de ui in het achtergebleven bakvet. Bak de champignons 3 minuten mee. Schep de boerenkool erdoor. Voeg 0.5 deciliter water toe en laat de boerenkool afdedekt 5 minuten slinken. Verwarm de boerenkool al omscheppend nog 2 a 3 minuten in een open pan en laat het vocht verdampen. Voeg de verse roomkaas met ham toe en laat deze al roerende smelten. Schep de boerenkool in een ingevette ovenschaal (2 l). Schep de gehaktballetjes erop. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap die 4 centimeter groter is dan de ovenschaal. Leg de deeglap als deksel over de schaal en plak de randen met een beetje water vast. Steek met een appelboor 4 gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg met koffiemelk. Schuif de schaal in de voorverwarmde oven van 200. Laat de schotel in 40 minuten door en door heet worden en de bladerdeegkorst mooi goudbruin worden.
Voedings-
waarde
Energie3428 KiloJoules
816 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
30 gram
8 gram