culinaire
zaken
.nl
Bananencurry
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
250
5
5
25
12
8
3
2
2
2
1
-
-
gram
gram
centiliter
centiliter
gram
gram
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kipfilet
ananas (blik) ingrediënt info
room (zuur)
bouillon
amandel (schaafsel) ingrediënt info
rozijn ingrediënt info
kerrie (poeder)
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
banaan ingrediënt info
maizena
mangochutney ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Laat de stukjes ananas uit blik uitlekken en vang het sap op. Pel de uien en snipper ze fijn. Snij de kipfilet in repen. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin eerst de uisnippers en voeg vervolgens de reepjes kipfilet toe. Laat de reepjes kipfilet kleuren. Los de kerrie in het ananassap op en schenk het sap bij de uisnippers en de reepjes kip. Voeg de bouillon, de chutney en de rozijnen toe en laat dit 8 minuten zachtjes stoven. Pel de bananen en snij ze in schuine plakken. Voeg de uitgelekte ananasstukjes met de zure room bij de curry. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat kerrie. Bind de saus met maizena of aardappelmeel. Voeg de plakken banaan toe en laat ze in de saus door en door warm worden. Serveer het gerecht met rijst en bestrooi de curry eventueel voor het serveren met de geroosterde geschaafde amandelen.
Voedings-
waarde
Energie1802 KiloJoules
429 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
33 gram
41 gram
5 gram