culinaire zaken .nl |
Bananencurry | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 250 5 5 25 12 8 3 2 2 2 1 - - |
gram gram centiliter centiliter gram gram theelepel eetlepel stuks stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
kipfilet ananas (blik) room (zuur) bouillon amandel (schaafsel) rozijn kerrie (poeder) olie ui banaan maizena mangochutney peper zout | ||
Berei- ding |
Laat de stukjes ananas uit blik uitlekken en vang het sap op. Pel de uien en snipper ze fijn. Snij de kipfilet in repen. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin eerst de uisnippers en voeg vervolgens de reepjes kipfilet toe. Laat de reepjes kipfilet kleuren. Los de kerrie in het ananassap op en schenk het sap bij de uisnippers en de reepjes kip. Voeg de bouillon, de chutney en de rozijnen toe en laat dit 8 minuten zachtjes stoven. Pel de bananen en snij ze in schuine plakken. Voeg de uitgelekte ananasstukjes met de zure room bij de curry. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat kerrie. Bind de saus met maizena of aardappelmeel. Voeg de plakken banaan toe en laat ze in de saus door en door warm worden. Serveer het gerecht met rijst en bestrooi de curry eventueel voor het serveren met de geroosterde geschaafde amandelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1802 KiloJoules 429 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 41 gram 5 gram |