culinaire zaken .nl |
Avocado-kipterrine | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Feestelijk | Bewerkelijk | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 500 3.50 25 10 8 5 2 2 0.50 - |
deciliter gram centiliter gram theelepel blaadje druppel stuks eetlepel zakje naar smaak |
bouillon (kippen-) kipfilet room (zuur) noot (pistache-) sap (citroen-) gelatine tabasco avocado olie (zonnebloem-) waterkers zout | ||
Berei- ding |
Breng de kippenbouillon aan de kook en draai de warmtebron laag. Snij elke kipfilet in de lengte in ongeveer 3 repen. Laat de repen in de hete bouillon glijden en pocheer ze in ongeveer 12 minuten gaar. Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water. Halveer de avocado's, neem het vruchtvlees uit de schillen en pureer dit met citroensap. Breng de puree op smaak met tabasco, zout en zure room. Laat de repen kipfilet op een bord afkoelen en meet 0,75 deciliter bouillon af. Los hierin de uitgeknepen blaadjes gelatine op. Laat de oplossing afkoelen. Roer deze oplossing door de avocadopuree. Bekleed een rechthoekige vorm met vetvrij papier of wrijf de vorm in met zonnebloemolie. Schep een laagje van de avocadopuree in de vorm en plaats deze kort in de koelkast of diepvries om licht op te stijven. Schik 2-3 repen kipfilet over de avocadolaag en verdeel hierover opnieuw een laagje avocadopuree; hierop weer reepjes kip en vervolgens weer avocadopuree. De laatste laag moet avocadopuree zijn. Strijk het oppervlak glad en plaats de terrine (liefst met een plankje en hierop een gewicht) voor enkele uren in de koelkast zodat deze geheel kan opstijven. Stort de terrine voor het serveren op een plank en snij de terrine met een vochtig, warm mes in mooie plakken. Garneer de plakken met waterkers en wat grof gehakte pistaches. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1518 KiloJoules 361 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 34 gram 7 gram |