culinaire zaken .nl |
Ajam smoor | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:27 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1 3 20 4 4 1 1 - - - |
deciliter deciliter centiliter gram stuks stuks stuks teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon ketjap (manis) olie gember (wortel,vers) kruidnagel kipfilet ui knoflook peper (wit) zout nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Snipper de ui, de gember en de knoflook fijn en fruit dit aan in wat olie. Voeg hieraan de gesneden kippenborst toe en braad het even op. Blus dit nu af met de ketjap en de bouillon voeg hieraan de overige kruiden toe en stoof de kip verder gaar. Breng op smaak met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 896 KiloJoules 213 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 38 gram 1 gram |