culinaire
zaken
.nl
Aardappelappeltorentjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
125
6
10
6
5
1
-
-
-
gram
centiliter
gram
eetlepel
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
melk ingrediënt info
boter (room-)
room
bloem ingrediënt info
appel
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Schil en was de aardappelen. Steek er met een uitsteekvormpje ter grootte van een souffleschaaltje (circa zeven centimeter) de kern uit. Snij deze kern in dunne schijfjes van 2.5 millimeter. Schil de appel, verwijder met een appelboor het klokhuis, Snij de appel ook in dunne schijfjes. Doe de helft van de boter in een kleine schaal. Laat de boter smelten op 600 Watt een 35 seconde. Roer de bloem erdoor. Schenk de room en de melk erbij en voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe. Kook de saus 3.5 minuten op 500 Watt. Onderbreek daarbij tweemaal het kookproces en klop de saus door. Bestrijk twee souffleschaaltjes met de rest van de boter. Roer de aardappel schijfjes door een deel van de saus. Doe ze afwisselend met de appelschijfjes in de vormpjes. Schenk de rest van de saus erover. Dek de vormpjes af met huishoudfolie en laat de aardappelen gaar worden in 12.5 minuut op 600 Watt. Maak de aardappelen met een lepeltje voorzichtig los van de rand en keer de vormpjes op borden.
Voedings-
waarde
Energie1266 KiloJoules
301 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
4 gram
4 gram