culinaire zaken .nl |
Aardappelappeltorentjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Duitsland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:16 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
125 6 10 6 5 1 - - - |
gram centiliter gram eetlepel gram stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel melk boter (room-) room bloem appel zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Schil en was de aardappelen. Steek er met een uitsteekvormpje ter grootte van een souffleschaaltje (circa zeven centimeter) de kern uit. Snij deze kern in dunne schijfjes van 2.5 millimeter. Schil de appel, verwijder met een appelboor het klokhuis, Snij de appel ook in dunne schijfjes. Doe de helft van de boter in een kleine schaal. Laat de boter smelten op 600 Watt een 35 seconde. Roer de bloem erdoor. Schenk de room en de melk erbij en voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe. Kook de saus 3.5 minuten op 500 Watt. Onderbreek daarbij tweemaal het kookproces en klop de saus door. Bestrijk twee souffleschaaltjes met de rest van de boter. Roer de aardappel schijfjes door een deel van de saus. Doe ze afwisselend met de appelschijfjes in de vormpjes. Schenk de rest van de saus erover. Dek de vormpjes af met huishoudfolie en laat de aardappelen gaar worden in 12.5 minuut op 600 Watt. Maak de aardappelen met een lepeltje voorzichtig los van de rand en keer de vormpjes op borden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1266 KiloJoules 301 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 4 gram 4 gram |