culinaire zaken .nl |
Pakketje voor de barbecue - gevulde paprika | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Barbecue | Groente | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 3 2 2 4 |
teentje eetlepel stuks stuks blaadje |
knoflook olie (olijf-) paprika (rood) tomaat basilicum (vers) | ||
Berei- ding |
Snij de knoflook in plakjes en schep ze door de olijfolie. Boen de paprika's schoon maar laat de steel eraan. Halveer de paprika's overlangs, ook door de steel. Verwijder het zaad en zaadlijsten en bestrijk de binnekant met de knoflookolie. Snij de tomaten overlangs doormidden en leg ze met de snijkant naar boven in de paprikahelften. Sprenkel er nog wat knoflookolie over en verpak ze in ingevet alu-folie (glimmende kant naar boven). Leg de pakketjes 30-35 minuten op de barbecue. Neem de paprika's uit de alu-folie, bestrooi ze met wat klein gescheurde basilicumblaadjes en serveer direct. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 523 KiloJoules 125 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 2 gram 3 gram |