culinaire
zaken
.nl
Spies voor de barbecue - gemengde groentespies
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
0.50
1
6
1
6
6
1
2
1
-
stuks
stuks
stuks
stuks
gram
stuks
stuks
stuks
deciliter
eetlepel
theelepel
naar smaak
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
komkommer
prei
tomaat ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
sap (citroen-)
peper (wit) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Kook de krielaardappeltjes 10 minuten voor. Was de groenten en snijd ze in stukjes van 2 centimeter.

Rijg alle groenten (behalve de krielaardappeltjes) afwisselend aan 6 spiesen en leg deze in een ondiepe schaal.

Meng de olijfolie, citroensap, peper en zout en schenk de marinade over de groentespiesen. Laat dit 30 minuten intrekken.
Berei-
ding
Rooster de spiesen circa 5 minuten boven een gematigd vuur van de barbecue.

Prik er dan de krielaardappeltjes aan en rooster nog 5 minuten.

Serveren met bijvoorbeeld satesaus.
Voedings-
waarde
Energie1224 KiloJoules
291 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
4 gram
6 gram