culinaire zaken .nl |
Spies voor de barbecue - gemengde groentespies | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Barbecue | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 0.50 1 6 1 6 6 1 2 1 - |
stuks stuks stuks stuks gram stuks stuks stuks deciliter eetlepel theelepel naar smaak |
paprika (rood) paprika (groen) komkommer prei tomaat courgette (groen) ui (sjalot) aardappel (krieltjes) olie (olijf-) sap (citroen-) peper (wit) zout | ||
Voor- berei- ding |
Kook de krielaardappeltjes 10 minuten voor. Was de groenten en snijd ze in stukjes van 2 centimeter. Rijg alle groenten (behalve de krielaardappeltjes) afwisselend aan 6 spiesen en leg deze in een ondiepe schaal. Meng de olijfolie, citroensap, peper en zout en schenk de marinade over de groentespiesen. Laat dit 30 minuten intrekken. | |||
Berei- ding |
Rooster de spiesen circa 5 minuten boven een gematigd vuur van de barbecue. Prik er dan de krielaardappeltjes aan en rooster nog 5 minuten. Serveren met bijvoorbeeld satesaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1224 KiloJoules 291 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 4 gram 6 gram |