culinaire zaken .nl |
Gebakken aubergine | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Groente | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
75 5 2 1 1 1 1 1 1 1 - - |
gram centiliter stuks eetlepel theelepel teentje eetlepel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
meel (zelfrijzend bak-) water ei (kip) olie (zonnebloem-) munt (gedroogd) knoflook peterselie eiwit citroen aubergine zout peper | ||
Berei- ding |
1. Roer van het zelfrijzend bakmeel, de eieren, 1 eetlepel olie, het water, de munt, de peterselie, een snufje zout en een snufje peper een beslag zonder klontjes. 2. Snij de kroon van de aubergine. Was de aubergine en snij hem in de lengte in 6 plakken. 3. Klop het eiwit schuimig en stijf en spatel het snel door het beslag. 4. Verhit een laagje olie op een hoog vuur in een grote koekepan. 5. Haal, als de olie begint te dampen, 3 plakken aubergine om beurt door het beslag, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Leg ze direct in de hete olie en bak ze aan beide kanten bruin en gaar (circa 8 minuten). Laat de plakken op keukenpapier uitlekken terwijl de andere 3 plakken worden gebakken. 6. Serveer de gebakken aubergine op een schaal en geef de partjes citroen er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1315 KiloJoules 313 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 15 gram 8 gram |