culinaire zaken .nl |
Koolrabi met groene kruidensaus | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Groente | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 20 20 4 2 2 - - |
deciliter gram gram stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
melk margarine bloem (tarwe-) koolrabi mosterd bieslook (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Schil de koolrabi's, snij ze doormidden en snij de helften in plakjes. Kook de koolrabi in water met zout in 10 a 15 minuten gaar. Laat de koolrabi uitlekken in een vergiet en vang 1 deciliter van het kookvocht op. Smelt intussen de boter in een pan, roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 minuut zachtjes pruttelen. Voeg al roerende de melk en het opgevangen kookvocht toe en blijf roeren tot de saus gebonden is. Roer de mosterd en de kruiden erdoor en breng de saus met zout en peper op smaak. Roer de koolrabi door de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 714 KiloJoules 170 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 8 gram 12 gram |