culinaire
zaken
.nl
Bloemkool op z'n grieks
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
3
2
2
2
1
1
-
-
theelepel
stuks
eetlepel
teentje
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
sap (citroen-)
tomaat (vlees-) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
kool (bloem-)ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Bak de gesneden uien in de olie zacht en glazig. Voeg de ontvelde (evt. gepelde blik)tomaten toe (in stukken gesneden). Evenals de fijngehakte knoflook, peper en zout. Breng dit op smaak met wat citroensap. Snij de gewassen bloemkool in roosjes, die niet langer dan 5 minuten in gezout water worden gekookt. Giet de bloemkool af en doe de roosjes bij de warme saus. Strooi er de fijngehakte basilicum over. Lekker met: gegrillde lamskoteletten en rijst.
Voedings-
waarde
Energie585 KiloJoules
139 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
3 gram
8 gram