culinaire zaken .nl |
Bloemkool op z'n grieks | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Goedkoop | Groente | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 3 2 2 2 1 1 - - |
theelepel stuks eetlepel teentje stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
sap (citroen-) tomaat (vlees-) olie (olijf-) knoflook ui kool (bloem-) basilicum (vers) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Bak de gesneden uien in de olie zacht en glazig. Voeg de ontvelde (evt. gepelde blik)tomaten toe (in stukken gesneden). Evenals de fijngehakte knoflook, peper en zout. Breng dit op smaak met wat citroensap. Snij de gewassen bloemkool in roosjes, die niet langer dan 5 minuten in gezout water worden gekookt. Giet de bloemkool af en doe de roosjes bij de warme saus. Strooi er de fijngehakte basilicum over. Lekker met: gegrillde lamskoteletten en rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 585 KiloJoules 139 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 3 gram 8 gram |