culinaire zaken .nl |
Feta-buideltjes | |||
Soort gerecht | Borrelhapje | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Oven | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 50 8 2 2 1 1 - - |
gram gram plakje stengel eetlepel theelepel bekertje naar smaak naar smaak |
kaas (feta) kaas (room-) bladerdeeg (fillo-) selderij (bleek-) boter (room-) tijm creme fraiche zout peper | ||
Berei- ding |
Prak de feta fijn en meng er de creme fraiche door. Snij de bleekselderij in kleine stukjes en meng deze, met peper, zout en tijm door de roomkaas. Bestrijk steed een vel filodeeg met gesmolten boter en vouw het in vieren. Schep er wat roomkaas op en vouw een buideltje van het deeg. Druk de randen tegen elkaar aan. Bestrijk het deeg met boter en zet de pakketjes 10-15 minuten in een hete oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1428 KiloJoules 340 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 40 gram 10 gram 8 gram |