culinaire zaken .nl |
Hapjes met aardappel en tomaat | |||
Soort gerecht | Borrelhapje | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Bereiding : 02:30 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 2 1 1 0.25 - - |
gram eetlepel stuks eetlepel bolletje naar smaak naar smaak |
aardappel basilicum (vers) tomaat (gedroogd,op olie) olie (olijf-,extra vierge kaas (mozzarella) peper zout | ||
Berei- ding |
Boen de aardappels onder de kraan schoon. Kook de aardappels in de schil gaar, giet ze af en laat ze afkoelen. Pel de aardappels en snij deze in blokjes. Dep de tomaat droog met keukenpapier en snij deze fijn. Snij de mozzarella in piepkleine blokjes. Meng de aardappel, tomaat, mozzarella, basilicum en olijfolie in een kom en breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet het enkele uren koel weg. Serveer dit hapje als kant en klaar hapje op lepels of maak kleine bergjes op plakjes komkommer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 251 KiloJoules 60 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 1 gram 1 gram |