culinaire zaken .nl |
Spies voor de barbecue - gevulde tomatenspies | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Barbecue Bewerkelijk | Slank Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 50 50 20 100 2 1 2 |
gram gram gram blaadje gram stuks blik eetlepel |
tomaat (kers-) pasta (macaroni) kaas (belegen) basilicum (vers) olijf (zwart,pitvrij) ui artisjok (hart) olie (knoflook-) | ||
Voor- berei- ding |
Kook de macaroni. in ruim water met een beetje zout. Laat de macaroni uitlekken. Rasp de kaas. Hak de basilicum fijn. Snij de ui in partjes. Meng de macaroni. kaas en basilicum door elkaar tot een smeuige massa. Snij de tomaatjes in tweeen en hol de helften uit. | |||
Berei- ding |
Vul de halve tomaatjes met het macaronimengsel. Druk de helften tegen elkaar. Rijg ze met zwarte olijven, partjes ui en artisjokharten aan spiezen. Bestrijk de spiezen met knoflook-olie en rooster ze gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 741 KiloJoules 176 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 7 gram 2 gram |