culinaire zaken .nl |
Bruschetta's van de barbecue (Geroosterde sneetjes brood met beleg.) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Barbecue | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 - - - - - - |
stuks naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
brood (wit,bol) knoflook tomaat (vlees-) basilicum (vers) pate (room-) mangochutney kaas (Gorgonzola) | ||
Berei- ding |
Verwarm het rooster op circa 7 centimeter van de gloeiende kooltjes. Snij dikke plakken van een oude broodbol; rooster deze aan weerszijden knapperig tot er grillstrepen zichtbaar worden. Neem de plakken van de barbecue en wrijf ze in met de snijkant van de doorgesneden tenen knoflook. Beleg de bruchette's naar keuze. Lekker op bruchetta zijn o.a. plakken rijpe tomaat met verse gehakte basilicum, tapenade (olijfpasta), pate met chutney of Italiaanse en Franse kaassoorten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |