culinaire zaken .nl |
Texaanse uitjes | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 1 2 2 0.50 1 50 300 |
deciliter eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks gram gram |
ketchup (tomaten-) majoraan (vers) basilicum (vers) olie azijn (wijn-,rood) honing laurier (blad) rozijn ui (zilver-) | ||
Voor- berei- ding |
Laat de zilveruitjes uitlekken. Laat de rozijnen even weken. Hak de basilicum fijn. Hak de majoraan fijn | |||
Berei- ding |
Breng tomatenketchup met majoraan, basilicum, olie, wijnazijn, honing, laurierblaadje en rozijnen aan de kook. Laat dit circa 10 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en meng de zilveruitjes erdoor. Laat dit 1 dag in de koelkast marineren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 694 KiloJoules 165 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 3 gram 3 gram |