culinaire
zaken
.nl
Tomaten op z'n Gujarats
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
900
3
2
1.50
1
1
1
1
1
0.50
0.07
-
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
gram
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
tomaat ingrediënt info
olie ingrediënt info
water
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
meel (kikkererwt-)
peper (rood,gedroogd) ingrediënt info
zout
gember (wortel,vers) ingrediënt info
mosterdzaad
komijn
peper (zwart) ingrediënt info
asafoetida
Voor-
berei-
ding
in plaats van verse, rijpe tomaten kan ook 2 blikken worden genomen, met een klein beetje sap.

Snij de verse tomaten in dobbelstenen van 2cm. Snij bliktomaten wat grover.

meng het meel op het laatst met het water

Berei-
ding
Neem een kookpan of kleine braadpan, en verwarm hierin de olie op middelhoog vuur. Wanneer hij op temperatuur is, de asafetida erin en twee seconden later komijn- en mosterdzaad. Wanneer de mosterdzaadjes springen (vrijwel direct) kan de lombok er in. Een keer omroeren, de peper moet mooi donker worden.
Nu de tomaatjes in de pan, en meteen het deksel erop (dwz. dat de geur beter bewaard blijft). Draai het vuur terug naar middelmatig.
Wanneer de tomaat stopt met sissen/pruttelen kan het deksel eraf om zout, peper, gember en suiker in de pan te doen.
Deksel weer op de pan, vuur op laag en 7 à 10 minuten laten stoven (minder mag ook) , of totdat de tomaatjes net gaar zijn.

Maak van het kikkererwtenmeel een pasta, roer die door de tomatenschotel en laat een minuut indikken
Voedings-
waarde
Energie559 KiloJoules
133 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
3 gram
3 gram