culinaire zaken .nl |
Tomaten op z'n Gujarats | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Vegetarisch | Pittig | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
900 3 2 1.50 1 1 1 1 1 0.50 0.07 - |
gram eetlepel eetlepel theelepel gram stuks theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak |
tomaat olie water suiker (basterd-,bruin) meel (kikkererwt-) peper (rood,gedroogd) zout gember (wortel,vers) mosterdzaad komijn peper (zwart) asafoetida | ||
Voor- berei- ding |
in plaats van verse, rijpe tomaten kan ook 2 blikken worden genomen, met een klein beetje sap. Snij de verse tomaten in dobbelstenen van 2cm. Snij bliktomaten wat grover. meng het meel op het laatst met het water | |||
Berei- ding |
Neem een kookpan of kleine braadpan, en verwarm hierin de olie op middelhoog vuur. Wanneer hij op temperatuur is, de asafetida erin en twee seconden later komijn- en mosterdzaad. Wanneer de mosterdzaadjes springen (vrijwel direct) kan de lombok er in. Een keer omroeren, de peper moet mooi donker worden. Nu de tomaatjes in de pan, en meteen het deksel erop (dwz. dat de geur beter bewaard blijft). Draai het vuur terug naar middelmatig. Wanneer de tomaat stopt met sissen/pruttelen kan het deksel eraf om zout, peper, gember en suiker in de pan te doen. Deksel weer op de pan, vuur op laag en 7 à 10 minuten laten stoven (minder mag ook) , of totdat de tomaatjes net gaar zijn. Maak van het kikkererwtenmeel een pasta, roer die door de tomatenschotel en laat een minuut indikken | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 559 KiloJoules 133 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 3 gram 3 gram |