culinaire zaken .nl |
Zalmsalade-Tonijnsalade met gekookte aardappels | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 8 4 3 2 1 1 1 1 1 - - - |
gram eetlepel stuks eetlepel blik stuks scheutje theelepel krop stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel saus (sla-) augurk ketchup (tomaten-) zalm (blik) ui saus (worcestershire-) peterselie (bosje) sla ei (kip) peper zout paprika (poeder) | ||
Berei- ding |
Kook de aardappelen en doe ze in een grote schaal. Voeg er de zalm of tonijn (en het bijbehorende vocht), slasaus, tomatenketchup, fijngesneden augurken, en 5 eetlepels vocht van de augurken aan toe. Vervolgens doet u er de fijngesnipperde ui, worchestiresaus, peper , zout, paprikapoeder, gehakte peterselie bij. Stamp alles goed door elkaar en laat het in de koelkast koud worden. Maak een schotel op met een paar blaadjes sla en leg de salade erop en garneer de schotel met ei en stukjes zuur. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1529 KiloJoules 364 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 41 gram 29 gram 8 gram |