culinaire
zaken
.nl
Ysbergsla met ananas en kerriesaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
125
100
3
3
1
1
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
blik
blik
bosje
eetlepel
krop
theelepel
naar smaak
naar smaak
yoghurt (Bulgaars)
spek (ontbijt-)
sap (ananas-)
ui (bos-)ingrediënt info
olie ingrediënt info
maiskolf
ananas (stukjes) ingrediënt info
radijs ingrediënt info
azijn ingrediënt info
sla (ijsberg-) ingrediënt info
kerrie (poeder)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snijd het spek in reepjes, bak ze in de koekepan uit in de olie en laat op keukenpapier uitlekken.
Verwijder het lelijke buitenste blad van de ijsbergsla en snijd de krop in reepjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Snijd de schoongemaakte en gewassen radijsjes in vieren.
Laat de maiskolfjes uitlekken.
Laat de ananas uitlekken en vang het sap op.
Berei-
ding
Schep de ijsbergsla, de spekjes, de bosui, de radijs, de maiskolfjes en de ananas in een slakom doorelkaar.
Roer voor de saus de yoghurt, de azijn, het ananassap, de kerrie en wat zout en peper door elkaar.
Schep de saus kort voor het serveren door de salade.
Voedings-
waarde
Energie939 KiloJoules
224 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
8 gram
3 gram