culinaire zaken .nl |
Ysbergsla met ananas en kerriesaus | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 | |
Indelingen | Combi-magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
125 100 3 3 1 1 1 1 1 1 1 - - |
gram gram eetlepel stuks eetlepel blik blik bosje eetlepel krop theelepel naar smaak naar smaak |
yoghurt (Bulgaars) spek (ontbijt-) sap (ananas-) ui (bos-) olie maiskolf ananas (stukjes) radijs azijn sla (ijsberg-) kerrie (poeder) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Snijd het spek in reepjes, bak ze in de koekepan uit in de olie en laat op keukenpapier uitlekken. Verwijder het lelijke buitenste blad van de ijsbergsla en snijd de krop in reepjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de schoongemaakte en gewassen radijsjes in vieren. Laat de maiskolfjes uitlekken. Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. | |||
Berei- ding |
Schep de ijsbergsla, de spekjes, de bosui, de radijs, de maiskolfjes en de ananas in een slakom doorelkaar. Roer voor de saus de yoghurt, de azijn, het ananassap, de kerrie en wat zout en peper door elkaar. Schep de saus kort voor het serveren door de salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 939 KiloJoules 224 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 8 gram 3 gram |