culinaire zaken .nl |
Komkommerrolletjes | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 2 2 2 1 1 1 |
eetlepel eetlepel eetlepel stuks stuks bakje teentje eetlepel |
saus (peper-,groen) olie (olijf-) azijn (wijn-,wit) komkommer ui (sjalot) tomaat (kers-) knoflook kappertjes | ||
Berei- ding |
Was de komkommers. Schil ze niet. Schaaf met een kaasschaaf van 1 komkommer in de lengte lange, dunne repen. Snij de andere komkommer in dunne schijfjes. Was de kerstomaatjes en snij ze in dunne plakjes. Rol de repen komkommer op. Zet de rolletjes rechtop langs de rand van de schaal. Leg in het midden van de schaal de komkommer/ en tomatenplakjes. Klop een dressing van de azijn, pepersaus en olie. Pel de sjalotjes en snij ze in dunne ringen. Pel de knoflook en hak hem fijn. Verdeel de sjalotringen en de knoflook over de komkommer/ en tomatenplakjes. Schenk de dressing over de salade Strooi de kappertjes over de salade. Plaats de salade circa 30 minuten afgedekt in de koelkast, zodat de dressing goed kan intrekken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 595 KiloJoules 142 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 2 gram 2 gram |