culinaire
zaken
.nl
Aardappel gepoft met paddestoelen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
100
4
2
1
1
1
1
-
-
gram
gram
sprietje
eetlepel
bakje
eetlepel
eetlepel
teentje
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
paddestoel (shii-take) ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
room (slag-)
champignon ingrediënt info
cognac
boter (bak-)
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Aardappels goed schoon boenen, dep ze droog en prik er met een vork gaatjes in. Leg de aardappelen op een velletje wit keukenpapier in de magnetron. Laat ze onafgedekt op vol vermogen bijna gaar worden. reken circa 6 minuten per aardappel. Laat ze buiten de magnetron nog 10 minuten nagaren.

Intussen paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden.
In koekepan boter verhitten en paddestoelreepjes al omscheppend circa 2 minuten bakken. Knoflook pellen er erboven uitpersen.
Cognac en slagroom erdoor roeren en in circa 2 minuten onafgedekt iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper.

Aardappels inkruisen en iets opendrukken. Op vier borden 1 aardappel zetten. Paddestoelmengsel erover verdelen.

Bieslook in stukjes van circa 3 centimeter erboven knippen.
Voedings-
waarde
Energie886 KiloJoules
211 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
30 gram
4 gram
5 gram