culinaire zaken .nl |
Aardappel gepoft met paddestoelen | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 | |
Indelingen | Magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 100 4 2 1 1 1 1 - - |
gram gram sprietje eetlepel bakje eetlepel eetlepel teentje naar smaak naar smaak |
aardappel paddestoel (shii-take) bieslook (vers) room (slag-) champignon cognac boter (bak-) knoflook zout peper | ||
Berei- ding |
Aardappels goed schoon boenen, dep ze droog en prik er met een vork gaatjes in. Leg de aardappelen op een velletje wit keukenpapier in de magnetron. Laat ze onafgedekt op vol vermogen bijna gaar worden. reken circa 6 minuten per aardappel. Laat ze buiten de magnetron nog 10 minuten nagaren. Intussen paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. In koekepan boter verhitten en paddestoelreepjes al omscheppend circa 2 minuten bakken. Knoflook pellen er erboven uitpersen. Cognac en slagroom erdoor roeren en in circa 2 minuten onafgedekt iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappels inkruisen en iets opendrukken. Op vier borden 1 aardappel zetten. Paddestoelmengsel erover verdelen. Bieslook in stukjes van circa 3 centimeter erboven knippen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 886 KiloJoules 211 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 4 gram 5 gram |