culinaire
zaken
.nl
Aardappel gepoft met garnalen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
1.25
4
2
1
1
0.05
0.05
0.05
-
-
gram
deciliter
stuks
eetlepel
teentje
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
room (zuur)
aardappel ingrediënt info
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
gember (poeder) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Aardappels goed schoon boenen, dep ze droog en prik er met een vork gaatjes in. Leg de aardappelen op een velletje wit keukenpapier in de magnetron. Laat ze onafgedekt op vol vermogen bijna gaar worden. reken circa 6 minuten per aardappel. Laat ze buiten de magnetron nog 10 minuten nagaren.

Intussen paprika's schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
In koekepan olie verhitten. Enkele stukjes paprika achterhouden voor garnering, rest al omscheppend circa 3 minten bakken.
Knoflook pellen en erboen uitpersen. Gemberpoeder toevoegen en geheel al omscheppend nog circa 1 minuut bakken.
Garnalen en zure room toevoegen en op zacht vuur circa 2 minuten meeverwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper .
Intussen bosuitje schoonmaken, wassen en in smalle ringen. snijden.
Aardappels inkruisen en iets opendrukken.
Op vier borden 1 aardappel zetten.
Paprikamengsel erover verdelen.
Bosui en paprikastukjes erover strooien.
Voedings-
waarde
Energie1037 KiloJoules
247 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
11 gram
2 gram