culinaire zaken .nl |
Aardappel gepoft met garnalen | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 | |
Indelingen | Magnetron | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 1.25 4 2 1 1 0.05 0.05 0.05 - - |
gram deciliter stuks eetlepel teentje stuks stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) room (zuur) aardappel olie knoflook ui (bos-) paprika (rood) paprika (geel) gember (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
Aardappels goed schoon boenen, dep ze droog en prik er met een vork gaatjes in. Leg de aardappelen op een velletje wit keukenpapier in de magnetron. Laat ze onafgedekt op vol vermogen bijna gaar worden. reken circa 6 minuten per aardappel. Laat ze buiten de magnetron nog 10 minuten nagaren. Intussen paprika's schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden. In koekepan olie verhitten. Enkele stukjes paprika achterhouden voor garnering, rest al omscheppend circa 3 minten bakken. Knoflook pellen en erboen uitpersen. Gemberpoeder toevoegen en geheel al omscheppend nog circa 1 minuut bakken. Garnalen en zure room toevoegen en op zacht vuur circa 2 minuten meeverwarmen. Op smaak brengen met zout en peper . Intussen bosuitje schoonmaken, wassen en in smalle ringen. snijden. Aardappels inkruisen en iets opendrukken. Op vier borden 1 aardappel zetten. Paprikamengsel erover verdelen. Bosui en paprikastukjes erover strooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1037 KiloJoules 247 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 11 gram 2 gram |