culinaire zaken .nl |
Zoetzure paprika's | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 2 2 2 2 2 1.50 1.50 |
theelepel theelepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel teentje stuks stuks |
saus (soja-) maizena olie suiker azijn water knoflook paprika (rood) paprika (groen) | ||
Berei- ding |
Was de paprika's. Snij ze in de lengte in vieren. Verwijder zaad en zaadlijsten en snij de paprika in de breedte in reepjes. Sla de knoflooktenen plat en verwijder velletje. Maak een sausje van 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels azijn en 1 eetlepel sojasaus. Verhit op hoog vuur de wok, verhit vervolgens 2 eetlepels olie. Roerbak de knoflook tot ze geurt en verwijder de knoflook. Roerbak de paprika's circa 1 minuut tot ze halfgar zijn. Voeg het sausje toe en breng al roerend aan de kook. Bind met zoveel van het bindpapje tot de saus licht bindt. Serveer warm of koud. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1072 KiloJoules 255 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 4 gram 7 gram |