culinaire zaken .nl |
Tomat Terong Boelang (Met gehakt gevulde tomaat uit de oven) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 4 2 2 2 1 1 - - |
gram stuks eetlepel teentje stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) tomaat (vlees-) selderij (blad-) knoflook ui komijn ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
De uien worden heel fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De selderie wordt fijngesneden. Het ei wordt geklutst. Snij het kapje van de tomaat en hol de tomaat uit. Vermeng het gehakt met alle ingredienten en vul er de tomaten mee. Zet ze in een beboterde schaal. Dan voor 15 minuten in de oven of grill. Serveer bij witte rijst met o.a. gado-gado, sambal goreng babi, sambal goreng boontjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 856 KiloJoules 204 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 10 gram 1 gram |