culinaire zaken .nl |
Terrong Goreng Koeloekoe (Aubergine met tomatensaus en spiegelei) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 16 10 3 2 2 - - |
deciliter gram gram stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
melk bloem margarine ei (kip) puree (tomaten-) aubergine peper zout | ||
Berei- ding |
De grote aubergines worden in plakken gesneden. We bakken de eieren tot spiegeleieren. Bak de plakken aubergine in wat olie en lag ze op een platte verwarmde schaal. Drapeer daar de eieren op. Verwarm de melk met wat margarine en voeg hierbij de bloem en tomatenpuree. Breng op smaak met wat zout en peper. Giet de saus over eieren en aubergine. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 729 KiloJoules 174 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 11 gram 7 gram |