culinaire zaken .nl |
Tempeh Goreng Tepoeng (Tempeh-beignets) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 12 4 3 3 1 1 0.50 0.50 0.50 - - |
deciliter theelepel teentje eetlepel stuks stuks toefje blok theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
olie maizena knoflook meel (rijst-) prei ei (kip) peterselie (krul-,vers) tempe ketoembar komijn zout peper | ||
Berei- ding |
We gebruiken 25 gram maizena en 75 gram rijstebloem. Het ei wordt losgeroerd. De knoflook wordt uitgeperst. De preien worden fijngesnipperd. Snij de tempeh in repen van 1 x 3 centimeter. Vermeng in een kom de rijstebloem en maizena. Voeg ei, 3 eetlepels water, knoflook, ketoembar, djinten en wat zout en verse peper toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg nog zoveel water toe zodat een vrij dik beslag ontstaat. Schep vervolgens de prei erdoor. Laat dit beslag 15 minuten staan. Roer daarna opnieuw alles goed door. Haal de repen tempeh door het beslag en bak ze in de hete olie goudbruin. Laat ze dan even uitlekken op keukenpapier. Garneer dit bijgerecht met een flinke toef krulpeterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2887 KiloJoules 687 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 40 gram 6 gram 5 gram |