culinaire zaken .nl |
Telor Peniki Tjililitan (Eieren in pittig gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 1.50 4 2 1 1 1 0.50 - - - |
deciliter deciliter stuks stuks teentje theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
water melk ei (kip) ui knoflook sambal oelek trassi djahe nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De grote uien worden fijngesneden. Fruit in wat olie de uien, knoflook, trassi, de djahe en wat sambal. Dan de melk, het water en de gepelde eieren erbij. Zet het vuur klein en kruid af. Het vocht moet zo goed als verdampt zijn. De eieren kunnen ook gehalveerd worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 471 KiloJoules 112 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 9 gram 1 gram |