culinaire
zaken
.nl
Telor Goele Bengala
(Eieren in gele gekruide saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.25
4
3
2
2
1
1
1
1
1
1
-
-
deciliter
stuks
teentje
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
stuks
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
santen ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kurkuma (poeder)
ketoembar
peper (rood) ingrediënt info
laos (poeder)
sereh (vers)
ui ingrediënt info
mosterd
komijn
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De lombok en grote ui worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. We gebruiken dikke santen.

De gepelde eieren met een lange naald doorprikken. Fruit dan in wat olie de ui, knoflook, laos, ketoembar, djinten, koenjit en de lombok. Doe dan de hele geprikte eieren erbij, fruit ze nog even mee en zet het vuur laag. Meng de mosterd met wat santen en doe dan met de sereh, kruidnagel en de rest van de santen bij de eieren. Laat alles op een klein vuur circa 10 minuten doorkoken en in laten dikken. Geef dit bij witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie1177 KiloJoules
280 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
10 gram
2 gram