culinaire zaken .nl |
Telor Goele Bengala (Eieren in gele gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.25 4 3 2 2 1 1 1 1 1 1 - - |
deciliter stuks teentje theelepel theelepel stuks theelepel stuks stuks theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
santen ei (kip) knoflook kurkuma (poeder) ketoembar peper (rood) laos (poeder) sereh (vers) ui mosterd komijn kruidnagel (poeder) zout | ||
Berei- ding |
De lombok en grote ui worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. We gebruiken dikke santen. De gepelde eieren met een lange naald doorprikken. Fruit dan in wat olie de ui, knoflook, laos, ketoembar, djinten, koenjit en de lombok. Doe dan de hele geprikte eieren erbij, fruit ze nog even mee en zet het vuur laag. Meng de mosterd met wat santen en doe dan met de sereh, kruidnagel en de rest van de santen bij de eieren. Laat alles op een klein vuur circa 10 minuten doorkoken en in laten dikken. Geef dit bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1177 KiloJoules 280 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 10 gram 2 gram |