culinaire zaken .nl |
Telor Delam Nanas (Eieren in gekruide ananassaus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 4 1 1 1 1 0.50 0.50 - - |
stuks stuks theelepel eetlepel teentje stuks eetlepel blik theelepel naar smaak naar smaak |
ei (kip) tomaat maizena ketjap (manis) knoflook ui azijn ananas (stukjes) djahe zout peper | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De kleine tomaten worden geschild. De grote ui wordt fijngesneden. Fruit in wat olie de ui en de knoflook. Bind ondertussen vast de maizena met het sap van de ananas en de azijn. Zet het vuur laag en doe dit bij de uien. Als laatste de ketjap, djahe, stukjes tomaat, de ananas en wat zout erbij. Laat alles circa 10 minuten doorsudderen. Giet dan de saus over de eieren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 469 KiloJoules 112 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 9 gram 2 gram |