culinaire zaken .nl |
Telor Dadar Sedip (Omelet met groenten en garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 5 5 5 1 1 0.50 0.25 0.25 - - |
gram gram stuks stuks stuks teentje stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) selderij (blad-) champignon ei (kip) ui knoflook paprika (groen) prei ketjap (manis) zout peper | ||
Berei- ding |
We gebruiken 5 stengels selderij. De champignons en de paprika worden in stukjes gesneden. De ui en de prei worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. Klop de eieren met zout, peper en ketjap luchtig op. Fruit de ui en knoflook goudbruin en voeg daarna de garnalen en groenten toe. Toevoegen van groenten in deze volgorde: gesneden selderij, champignons, prei, paprika, ui en knoflook. Laat dit circa 2 minuten meefruiten. Schep alles uit de pan en laat het uitlekken en afkoelen. Meng het dan met het geklutste ei en bak er een dikke omelet van. Snij zoveel omeletstukken als er personen zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 564 KiloJoules 134 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 13 gram 2 gram |