culinaire zaken .nl |
Tamatar Burtha (Tomatenpuree) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 2 1.25 1 1 1 1 1 0.75 - |
stuks stuks eetlepel teentje eetlepel theelepel stuks eetlepel theelepel naar smaak |
tomaat ui boter (geklaard) knoflook suiker mosterdzaad peper (Chili-,groen) munt (blad) komijn zout | ||
Berei- ding |
Pel en hak de tomaten. Maal of hak de uien, knoflook en chilipepers fijn. Verhit de ghee, laat er de uienpasta 2 minuten in bakken en voeg er dan de tomaten met de djinten en het mosterdzaad aan toe. Blijf roeren tot het een mengsel een gladde saus vormt. Voeg zonodig wat water toe. Meng er de gehakte muntblaadjes door en breng op smaak met zout en suiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 366 KiloJoules 87 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 4 gram 4 gram |